1. کاهش قند خون: ویولا باعث کاهش قند خون و بهبودی افراد دیابتی میشود. پژوهشها نشان میدهد سیب زمینی بنفش (ویولا) شاخص گلیسمی کمتری نسبت به دیگر انواع دارد. ویولا به دلیل غلظت بالای ترکیبات گیاهی پلی فنول، تأثیر مناسبتری برای افراد دیابتی دارد. این ترکیبات جذب نشاسته را در روده کاهش داده و سطح قند خون را به حداقل میرسانند. یک مطالعه نشان میدهد که تغذیه عصاره سیبزمینی بنفش منجر به تحمل بهتر گلوکز و بهبود سطح قند خون کوتاهمدت و بلندمدت میشود.
2. سرشار از آنتی اکسیدان: رنگ بنفش ویولا نشانهای از وجود آنتی اکسیدان بالا است که دو تا سه برابر دیگر سیب زمینیها است. ویولا سرشار از آنتی اکسیدانهای پلی فنول به نام آنتوسیانین است؛ همان نوع آنتی اکسیدانی که در زغال اخته و شاه توت یافت میشود. مصرف بیشتر آنتوسیانین، باعث کاهش کلسترول، بهبود بینایی و سلامت چشم، کاهش خطر بیماری قلبی، برخی سرطانها و دیابت میشود. علاوه بر آن، ویولا حاوی آنتی اکسیدانهای دیگری نیز است که شامل ویتامین سی، ترکیبات کاروتنوئیدی، سلنیوم، تیروزین و ترکیبات پلی فنلی مانند کافئیک اسید، اسکوپولین، اسید کلروژنیک و اسید فرولیک میشود. پژوهشها نشان میدهد که مصرف یک وعده ویولا باعث افزایش سطح آنتی اکسیدان خون و ادرار میشود. پژوهش دیگر نشان میدهد که مصرف هر روز 150 گرم ویولا به مدت 6 هفته باعث بروز سطوح پایینتری از نشانگرهای التهابی و آسیب دی ان ای میشود.
3. کاهش فشار خون: خوردن ویولا سبب سلامت عروق خونی میشود. این امر ممکن است تا حدی به دلیل محتوای پتاسیم بالاتر آنها باشد، زیرا این ماده به کاهش فشار خون کمک میکند، اما محتوای آنتی اکسیدانی آنها نیز نقش دارد. یک مطالعه نشان میدهد که خوردن 6 تا 8 سیب زمینی بنفش (ویولا) دو بار در روز، فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را به ترتیب 3.5 و 4.3 درصد کاهش میدهد. علاوه بر این، برخی مطالعات نشان میدهد که خوردن ویولا ممکن است سفتی شریان را کاهش دهد. سفت بودن شریانها خطر حمله قلبی یا سکته را افزایش میدهد. به طور کلی، خوردن غذاهای غنی از پلی فنل، از جمله غذاهای حاوی آنتوسیانین مانند ویولا، به آرامش و تقویت عروق خونی کمک میکند. ترکیبات پلی فنول موجود در ویولا برای کاهش فشار خون، برخی از انواع داروهای کاهنده فشار خون عمل میکند.
4. کاهش خطر ابتلا به سرطان: چند مطالعه آزمایشگاهی نشان دادهاند که برخی از ترکیبات موجود در ویولا، از جمله آنتیاکسیدانهای آن، ممکن است به پیشگیری یا مبارزه با سرطان، از جمله سرطان روده بزرگ و سینه کمک کند. در یک مطالعه، سلولهای سرطانی که با عصاره ویولا درمان شده بودند، کندتر رشد کردند. در برخی موارد، عصاره حتی باعث مرگ سلولهای سرطانی شد.
5. جبران کمبود فیبر بدن: افزودن چند وعده ویولا به رژیم غذایی در هر هفته، میتواند به پر کردن کمبود فیبر کمک کند. فیبر کمک میکند احساس سیری کنید، از یبوست جلوگیری میکند، قند خون را تثبیت میکند و به حفظ سطح کلسترول سالم کمک میکند. مصرف با پوست برای این امر بهتر است. یک ویولای 100 گرمی با پوست پخته شده در مایکروویو حاوی 3.3 گرم فیبر است؛ در حالی که یک ویولا با همان اندازه که بدون پوست پخته شده است، 1.8 گرم دارد.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |