فایده مصرف ویولا برای دیابت
ویولا برند مرغوبترین نژاد از انواع سیبزمینیهای بنفش است. این گونه به لحاظ ارزش غذایی و فایدههای دارویی در بهترین وضعیت قرار دارد.
شاخص گلیسمی یا GI اندازهگیری میزان افزایش قند خون توسط یک ماده غذایی است. این شاخاص در مواد غذایی مختلف از 0 تا 100 متغیر است و GI بیشتر از 70 در یک ماده غذایی، مقدار بالا درنظر گرفته میشود.
گروهی از پزشکان و دانشمندان در رشتههای مختلف نشان دادهاند که ویولا به عنوان یکی از مرغوبترین انواع سیبزمینی بنفش، در مقایسه با انواع دیگر سیبزمینی سفید و زرد GI کمتری دارد. در این پژوهش چندین نفر از مراکز علمی لهستان و اوکراین نقش داشتهاند. پژوهشگران شامل دکتر پائولینا استروگالا، دکتر آلیچا ز. کوچارسکا، دکتر پیوتر کوروپکا، دکتر کاتزینا کلیتا کراتوچ د دکتر جنینا گبریلسکا از دانشگاه علوم زیست محیطی و زیستی وروتسواف لهستان؛ دکتر اولا جیدزن، دکتر ایرینا برودیاک، دکتر ماریانا لیوتا و دکتر ناتالیا سیبرنا از دانشگاه ملی ایوان فرانکو لویو اوکراین و دکتر آگنیسکا شفدفسکا و دکتر دوروتا میشلوفسکا از موسسه تحقیقات ملی لهستان میشود. این پژوهشگران در بررسی خود به این نتیجه رسیدهاند که در یک مطالعه مقایسهای در انسان، ویولا (سیبزمینی بنفش) دارای GI 77، سیبزمینی زرد دارای GI 81، و سیبزمینی سفید دارای GI 93 است.
این امر نشان میدهد که ویولا بهترین نوع در سبد غذایی برای افراد دیابتی است و میتواند در کاهش قند خون موثر باشد. همین پژوهش نشان میدهد که همه انواع سیبزمینی به دلیل محتوای کربوهیدرات خود بر سطح قند خون تأثیر میگذارند، اما ویولا به دلیل غلظت بالای ترکیبات گیاهی پلی فنول، تأثیر منفی کمتری نسبت به سایر انواع داشته باشد. پلی فنول یک ترکیب گیاهی است که مانند یک آنتی اکسیدان عمل میکند و رادیکالهای آزاد را که باعث آسیب رساندن به سلولهای بدن و بروز سرطان و بیماریهای دیگر میشوند، خنثی میکند. مصرف منظم پلی فنولها که در ویولا به مقدار غنی موجود است، باعث بهبود هضم غذا و افزایش سلامت مغز میشود، همچنین در برابر بیماریهای مختلفی چون دیابت نوع۲ و بیماریهای قلبی از بدن مراقبت کند. همچنین با کاهش التهاب میتواند از بروز بسیاری از بیماریهای مزمن جلوگیری کند. پژوهش اندیشمندان لهستانی و اوکراینی نشان میدهد که ترکیبات موجود در ویولا، جذب نشاسته را در روده کاهش میدهند و بر این اساس، سطح قند خون را به حداقل میرسانند.
همچنین در پژوهشی دیگر، دکتر دی. دان رامدات، دکتر امیلی پادی، دکتر آیلین هاوک، دکتر توا سیوارامالینگما و دکتر رانگ تسائوآ از مرکز تحقیقات غذایی گوئلف کانادا در بررسی خود به این نتیجه رسیدهاند که مصرف عصاره ویولا منجر به تحمل بهتر گلوکز و بهبود سطح قند خون کوتاهمدت و بلندمدت میشود.
در نتیجه میتوان گفت که مصرف مداوم ویولا به جای سیبزمینی سفید یا زرد یک گام موثر برای کنترل قند خون است و برای افراد دیابتی یک اقدام ضروری است. این فایده در کنار در فواید غذایی و دارویی ویولا، قرار دادن این محصول در سبد غذایی خانواده و به خصوص افراد دیابتی را ضروری میسازد.
این متن از منابع زیر تهیه شده است:
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |